Jesteś tu: Home > O mnie > Moja dieta
BIOGRAFIAMJ TRENINGMOJA DIETAMOI PODOPIECZNI
Dieta na masę
Dieta na rzeźbę

Dieta na rzeźbę

Szykując formę na zawody, zaczynam dietę redukcyjną poprzez przycięcie kalorii, na początku z tłuszczy a potem co 1-3 tygodnie w zależności od postępów zaczynam redukować ilości węglowodanów i nieznacznie zwiększać ilość białka, stosuję też często w tych tygodniach rotację węglowodanów. Tłuszcze spowalniają metabolizm i dlatego w początkowym okresie diety nie jem ich wiele. Dokładam je dopiero wtedy gdy jestem zadowolony z formy i gdy chcę spowolnić nieco metabolizm i przystopować tempo spalania tkanki tłuszczowej aby nie stracić masy mięśniowej.

 

1-20 białek z jaj, 2 żółtka, 120g płatków owsianych

 

2-300g piersi z kurczaka lub indyka, 100g ryżu, filiżanka warzyw

 

3-400g dorsza lub tilapi, 100g ryżu, filiżanka warzyw

 

4-300g piersi z kurczaka, 300g słodkich ziemniaków

 

5-300g wołowiny, 2 filiżanki warzyw, 1 łyżka oliwy z oliwek

 

6-60g odżywki białkowej na bazie kazeiny, 30g migdałów 

design